Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Heroisk Rune fixade helnordisk kvart i Paris

Casper Ruud och Holger Rune får mötas i en helnordisk kvartsfinal i Franska mästerskapen. Men Rune fick slita hårt för att vinna en riktig rysare i åttondelen.
Tennis • Publicerad 5 juni 2023
Holger Rune får spela vidare i Franska mästerskapen.
Holger Rune får spela vidare i Franska mästerskapen.Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT

7–6 (7–3), 3–6, 6–4, 1–6, 7–6 (10–7) var segersiffrorna som till slut tog den 20-årige dansken vidare från det svängiga mötet med argentinaren Francisco Cerundolo.

Sjätteseedade Rune var riktigt illa ute vid underläge 3–4 och 0–40 i femte set. Han krånglade sig ur det greppet och hade senare själv chans att serva hem matchen vid ledning 5–4 – men misslyckades.

Annons

Det blev ett supertiebreak som fick avgöra. Holger Rune åkte på en smärtsam förlust mot Andrev Rublev i Australian Open tidigare i år i samma läge – men nu var han starkast.

– Jag sade till mig själv när tiebreaket började att bara slappna av, spela tennis och njuta, säger Rune efter att ha nått kvartsfinal på Roland Garros för andra året i rad.

I kvartsfinalen väntar fjärdeseedade norrmannen Casper Ruud, som fick en enklare resa i sin åttondelsfinal. Ruud besegrade chilenaren Nicolas Jarry med 7–6, 7–5, 7–5.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons