Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inför VM: Sverige tredje bäst i världen

Internationella fotbollsförbundet Fifa har släppt den sista rankningen av landslagen inför sommarens VM i Australien och Nya Zeeland.
Sverige ligger fortsatt kvar på tredje plats.
Fotboll • Publicerad 9 juni 2023
Sverige är trea på Fifas landslagsrankning inför sommarens VM. Arkivbild.
Sverige är trea på Fifas landslagsrankning inför sommarens VM. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Regerande världsmästarna USA lägger beslag på förstaplatsen, likt amerikanarna gjorde när den senaste rankningen presenterades i mars.

101 landskamper har hunnit spelas sedan dess men några större förändringar har det inte blivit.

Annons

Sverige ligger kvar som trea, bakom Tyskland men före nationer som EM-vinnaren England och stjärntäta Frankrike.

I topp tio har Spanien och Brasilien klättrat varsin plats medan både Kanada och Nederländerna har tappat en position. Inga nya lag har dock lyckats slå sig in bland de tio främsta.

Av övriga skandinaviska landslag har Danmark klättrat två positioner, till en 13:e plats medan Norge återfinns en position över, som tolva.

Nationen som tagit flest platser är numera 171-rankade Bhutan som plockat sju placeringar medan Indonesien tappat mest – sex platser ner till en 106:e plats.

VM i Australien och Nya Zeeland spelas 20 juli–20 augusti. Sverige kliver in i turneringen den 23 juli då man ställs mot Sydafrika, 54:a på Fifa-rankningen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons