Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Garpenlöv om covidoron: "Håller tummarna"

Två positiva covidfall i går – men inga nya i dag.
Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv kommenterade för första gången att backduon Erik Gustafsson och Emil Djuse missar OS.
Ishockey • Publicerad 1 februari 2022
Förbundskapten Johan Garpenlöv håller en pressträff. Arkivbild.
Förbundskapten Johan Garpenlöv håller en pressträff. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

I morgon flyger Tre Kronor till Peking och Garpenlöv säger att han hoppas att inte fler testar positivt.

– Vi håller tummarna allt vi kan. Det ska bli otroligt skönt att få in alla i OS-byn så vi vet att alla kommer in där, säger han på en digital pressträff från hotellrummet hemma i Sverige.

Annons

Erfarne Luleåbacken Gustafsson, som vunnit VM-guld, var tänkt som en av ledarna i laget och kandidat till rollen som lagkapten.

– Det är det den här världen vi lever i och vi hade förberett en reservlista där två nya backar i stället får möjligheten. Som det ser ut nu i världen så är det lite "den enes bröd, den andres död". Kvalitetsmässigt är vi trygga med de vi lyfter in nu, säger Garpenlöv om ersättarna Theodor Lennström och Philip Holm.

"Herregud, nu börjas det"

Carl Klingberg, också VM-guldvinnare, om sin reaktion när han fick veta om de två positiva fallen:

– Herregud, nu börjas det. Det är så klart ett orosmoment tills det är klart, sedan får man fokusera på sporten. Nu känns det viktigt att komma i väg och att det ska gå bra. För dem två är det hemskt, jag lider med dem, säger han.

Siktar högt

Tre Kronor landar på torsdag morgon i Peking och tränar sedan på kvällen. Eventuellt väntar en inofficiell träningsmatch mot Tjeckien, i övrigt blir det träningsdagar fram till OS-premiären den 10 februari mot Lettland.

– Om vi slipper fler coronafall så tycker jag det känns ganska bra med den här truppen. Vi har fått med nästan alla vi har velat och vi hoppas att alla åker med nu och att vi inte får fler fall så att vi får jobba ihop den här gruppen, säger Garpenlöv som säger att OS-guld är målet.

– Det är därför jag åker till Peking.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons