Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Janogy i målform – fyra denna vecka

Två mål i cupfinalen, två mål i damallsvenskan. Madelen Janogy har haft en målproduktiv vecka.
Lämpligt när nu VM-truppen ska tas ut.
Fotboll • Publicerad 11 juni 2023
Madelen Janogy. Arkivbild.
Madelen Janogy. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Hammarby fortsatte på vinnarspåret efter cupsegern över Häcken i tisdags. På söndagen besegrades Kif Örebro, som ligger på kvalplats i damallsvenskan, med 3–0.

Och Madelene Janogys målform höll i sig. Efter två mot Häcken, i 3–0-segern, blev det två mot Örebro inom loppet av några minuter – på tilläggstid före paus och två minuter in i andra halvlek. Hennes andra och tredje i damallsvenskan i vår. Ellen Wangerheim satte trean på tilläggstid, i sin comeback efter korsbandsskadan.

Annons

27-åriga Janogy visar storform när det som bäst behövdes. För på tisdag tar förbundskaptenen Peter Gerhardsson ut VM-truppen. I fjol petades hon inför EM, men nu hoppas hon ta en plats i mästerskapstruppen.

– Jag är i bra form, det tycker jag att jag går ut och visar. Mina förhoppningar är att jag ska vara med i truppen, jag har gjort vad jag kan, säger Janogy till Viaplay.

Hon blev utbytt efter en timmes spel efter en smäll mot vänstra knät.

– Det är okej, jag drog upp ett sår från Tele2, säger Janogy som spelade vidare ett bra tag efter smällen och sedan klev av som en säkerhetsåtgärd.

– Det finns ingen oro.

Hammarby gick förbi Linköping upp på tredje plats efter tolv omgångar. Stockholmslaget är bara en poäng efter tvåan Piteå som tappade poäng i 1–1-matchen borta mot Växjö. Gapet upp till serieledaren Häcken är nu fyra poäng.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons