4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jesper Boqvist tvåmålsskytt för New Jersey

NHL-mötet mellan New Jersey och Arizona avgjordes i förlängning. Jesper Boqvist gjorde två mål i matchen som slutade 5–4 till New Jersey.
– Det var skönt att få de här målen och att vinna, säger Boqvist.
Ishockey • Publicerad 6 mars 2023
New Jerseys nyförvärv Timo Meier firar sitt mål mot Arizona.
New Jerseys nyförvärv Timo Meier firar sitt mål mot Arizona.Foto: Rick Scuteri/AP/TT

Matchen var Jesper Boqvists första i NHL där han lyckats få pucken i mål mer än en gång.

– Jag har haft en del chanser den senaste tiden så det kändes skönt att få in de här två, säger Boqvist efter matchen.

Annons

Timo Meier, som nyligen ingick i ett storbyte med San Jose, gjorde sin första match med New Jersey och inledde målskyttet.

– Ett fantastisk sätt att starta på. Jag tycker att generellt så behöver jag anpassa mig till spelet här, men det är helt klart kul att få två poäng här i kväll, säger Meier.

Matchen var hans första på ett par veckor på grund av en skada.

Arizona hann kvittera och Boqvist sätta sitt första mål innan första perioden var över. New Jersey behöll sedan sin ledning till tredje perioden. 2–1 i första periodvilan utökades till 4–2.

I tredje lyckades Arizona komma ikapp och matchen togs till förlängning. Men det behövdes bara 23 sekunders spel i extraperioden för New Jerseys lagkapten Nico Hischier att avgöra.

– Vi fick med oss de två poängen. Det var inte någon lätt match, sammanfattar Hischier.

Arizonas Victor Söderström noterades för en assist.

Rättelse: I en tidigare version uppgavs fel klubbadress på Victor Söderström. Rätt är Arizona.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.