Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Jonas Blixt trea på PGA-touren

Golf • Publicerad 4 februari 2022
Jonas Blixt har inlett bra i Kalifornien. Arkivbild.
Jonas Blixt har inlett bra i Kalifornien. Arkivbild.Foto: Christer Höglund/TT

Det har länge varit tyst om Jonas Blixt, men på torsdagen blixtrade (!) den svenske golfaren plötsligt till rejält. Blixt gick den första rundan på PGA-tourtävlingen i Kalifornien på 64 slag, sju under par, och delar sensationellt tredjeplatsen.

Blixt nådde sina största framgångar när han vann på PGA-touren 2012 och 2013 och sedan slutade tvåa i majorn US Masters 2014. På senare år har 37-åringens spel inte nått några högre höjder, en kombination av skadebekymmer och sviktande form. Inför veckans spel hade Blixt missat kvalgränsen i åtta av sina nio senaste starter.

Annons

Amerikanen Tom Hoge leder tävlingen på nio under par, före irländaren Seamus Power på åtta under. De tre första rundorna spelas på olika banor: Pebble Beach, Spyglass Hill och Monterey Peninsula. Blixt inledde på den sistnämnda och var bäst av alla som spelade där.

Söndagens avslutningsrunda avgörs på Pebble Beach.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons