Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

JVM-spelaren byter SHL-klubb

Theodor Niederbach lämnar Frölunda för SHL-rivalen Rögle.
20-åringen, som är NHL-draftad av Detroit, har skrivit ett kontrakt över nästa säsong.
Ishockey • Publicerad 3 maj 2022
Teodor Niederbach byter Frölunda mot Rögle i SHL. Arkivbild.
Teodor Niederbach byter Frölunda mot Rögle i SHL. Arkivbild.Foto: Mats Javerud/TT

"Det ska bli grymt kul, en ny utmaning. Det finns ju anledningar till att jag kommer hit. Det är en klubb som varit bra de senaste åren och jag vet att det är en klubb som vill vinna SM-guld, precis som jag. Man har märkt att det är en grym miljö att vara i för att utvecklas", säger han i ett pressmeddelande från Rögle.

Theodor Niederbach, som kan spela både center och forward och var med i Sveriges JVM-lag i det avbrutna mästerskapet vid årsskiftet, noterades den gångna SHL-säsongen för 16 poäng, nio mål och sju assist, på 51 grundseriematcher.

I SM-slutspelet, där Frölunda slogs ut i semifinal mot Luleå, gjorde Niederbach tre poäng, ett mål och två assist, på nio matcher. Rögle, som vann SHL:s grundserie, slogs ut i SM-semifinal mot Färjestad.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons