Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kalla skadad – stjärnfall i "Mästarnas mästare"

Charlotte Kalla är nästa stjärnnamn att missa SVT:s inspelningar av tv-programmet "Mästarnas mästare".
Den 35-åriga skidlegendaren har drabbats av en revbensskada.
"Jag kommer tillbaka ett annat år", säger hon.
Sport • Publicerad 12 september 2022
Charlotte Kalla. Arkivbild.
Charlotte Kalla. Arkivbild.Foto: Jens Ökvist/TT

När SVT för en knapp månad sedan presenterade deltagarna inför årets inspelningar av tv-programmet "Mästarnas mästare" stod tre stjärnnamn som alla tagit OS-guld ut: Anja Pärson, alpint, Charlotte Kalla, längdskidor, och Nils van der Poel, skridsko.

I början av september tackade Pärson nej till inspelningarna i Montenegro på grund av en skada. Nu gör Kalla samma sak.

Annons

"Jag har fortfarande för ont för att kunna åka ner till 'Mästarnas mästare' och vill inte riskera att dra upp den skada jag har. Revbenet säger tydligt ifrån och det måste jag acceptera, hur mycket jag än velat vara en del av gänget i Montenegro. Önskar dem alla lycka till och jag kommer tillbaka ett annat år skadefri", säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande från SVT.

I samband med Pärsons återbud för en och en halv vecka sedan tackade kickboxaren Rickard Nordstrand också nej på grund av skada. Jörgen Brink, skidor, ersätter Kalla, Jens Byggmark, alpint, Pärson och boxaren Klara Svensson Nordstrand.

"Mästarnas mästare" visas våren 2023.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons