Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kane stöttas efter straffmissen

Englands Harry Kane stöttas av lagkamraterna efter straffmissen i VM-kvartsfinalen mot Frankrike.
Fotboll • Publicerad 10 december 2022
Harry Kane brände en straff mot Frankrike i VM-kvartsfinalen.
Harry Kane brände en straff mot Frankrike i VM-kvartsfinalen.Foto: Frank Augstein/AP/TT

England låg under med 1–2 med drygt tio minuter kvar av VM-kvartsfinalen mot Frankrike. Då knuffades Mason Mount omkull av Theo Hernandez och domaren pekade på straffpunkten.

Fram klev Harry Kane, som tidigare under kvällen hade satt en straffspark – en fullträff som innebar tangerat målrekord, 53, i engelsk landslagströja tillsammans med Wayne Rooney.

Annons

Men den andra straffen brände Kane grovt. Anfallaren sköt högt över och Frankrike kunde hålla undan och säkra platsen i semifinal mot Marocko.

Efter matchen var Kane djupt bedrövad över sin miss, och nu får Tottenhams storstjärna stöd av lagkamraterna.

– Vi vet hur många straffar han har gjort mål på. Han satte första straffen och hans mål har tagit oss hit. Han kommer att gå stärkt ur det här i det långa loppet, säger mittfältaren Jordan Henderson enligt nyhetsbyrån AFP.

– Han är en världsklassanfallare, vår kapten och vi hade inte varit här utan honom.

Manchester Uniteds mittback Harry Maguire håller med:

– Vi är väldigt besvikna nu. Harry är en stor spelare och en fantastisk person. Han kommer komma tillbaka starkare. Jag är säker på att han kommer kliva fram vid nästa straff, och han kommer sätta den, säger Maguire.

En liten tröst för Harry Kane är att han är den spelare på herrsidan som satt flest straffar i VM-historien, fyra stycken.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons