4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Karlskrona fick nöja sig med oavgjort

En våldsam rusch direkt efter avspark kunde ha blivit segerreceptet för Karlskrona UF.
1–0 nästan direkt av Mahad Ahmed bäddade i alla fall för oavgjort 1–1 (1–0) hemma mot Älmhult på söndagen i division 3-fotbollen.
Rödeby • Publicerad 22 april 2018
Herman Ottossons Karlskrona UF spelade 1–1 mot tippade topplaget Älmhult.
Herman Ottossons Karlskrona UF spelade 1–1 mot tippade topplaget Älmhult.Foto: Staffan Lindbom

Älmhult, ett tippat topplag i årets serie, fick verkligen kämpa för att till slut ändå rädda en poäng.

­– Nöjd är man väl inte när vi inte vann. Men det får nog sägas vara ett rättvisande slutresultat, summerade Karlskrona tränare, Herman Ottosson.

Annons

Men med lite bättre skärpa i avslutningarna i inledningen av matchen kunde hemmalaget mycket väl ha avgjort matchen i ett tidigt skede.

Älmhults tyngd började dock så småningom ta över tillställningen på Åvallens konstgräs i Rödeby.

– De började överbelasta oss allt mera på högerkanten och det fick vi svårt med under resten av den första halvleken.

En taktisk omorganisation av försvarslinjen inför den andra halvleken stabiliserade detta, men när Älmhult satte in tunge Adis Hodzic så blev det till slut för svårt. Han svarade för kvitteringen och skapade en del oreda även om målchanserna kanske inte var så många.

Men hemmalagets Mahad Ahmed och Amer Habul ställde också till en del för Älmhults försvar med många vindsnabba attacker.

Som nykomlingar så kommer Karlskrona att skapa mycket oreda i motståndarnas försvar med den snabbheten.

Roland Svensson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.