Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Karlsson förlåten av Diggins efter krocken

Jessie Diggins chanser i lördagens sprint i Tour de Ski försvann efter att Frida Karlsson fällt amerikanskan.
Men Diggins är inte arg på den svenska stjärnan.
"Det är sånt som händer", säger hon till amerikanska skidförbundet.
Skidor • Publicerad 2 januari 2022
Jessie Diggins efter att hon slagits ut i kvartsfinalen.
Jessie Diggins efter att hon slagits ut i kvartsfinalen.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Det blev en tajt kamp om positionerna i det första kvartsfinalheatet i tyska Oberstdorf. Så pass tajt att Frida Karlsson klev på Diggins skidor och orsakade att den 30-åriga veteranen föll.

– Jag ska gå och säga förlåt nu. Det är nog att jag förstör för mig själv, men det är illa att jag förstör för någon annan också, sade Karlsson till Sportbladet efteråt.

Annons

Diggins, som var fåordig efter loppet, berättar nu för det amerikanska skidförbundet att hon inte hyser något agg mot svenskan.

"Det är sånt som händer. Vi pratade efteråt, det är lugnt, det är inget dramatiskt. Men det är tråkigt eftersom det får stor påverkan på touren för min del, och vi hade fantastiska skidor", säger hon.

För Diggins innebar fallet uttåg redan i kvarten. Därmed tappade hon totalledningen i Tour de Ski. Nu ligger hon trea – 38 sekunder efter ledaren Natalja Neprjajeva.

"Jag ska bara fokusera på framtiden och att prestera så bra jag kan på de två sista etapperna. Jag kommer att gå så hårt jag kan eftersom att varje dag är en ny dag", säger Diggins.

Händelsen blev kostsam även för Karlsson. Hon åkte på sitt andra gula kort, diskades – och fick ett tre minuters tidstillägg i totalställningen. Några timmar senare kom beskedet att 22-åringen hoppar av touren.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons