Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kina stoppar stortävlingar – pingis-VM i fara

Coronasmittan i Kina stoppar jätteevenemanget Asiatiska spelen. Även lag-VM i bordtennis är i farozonen.
Två friidrottstävlingar i Diamond League flyttas också från Kina.
Bordtennis • Publicerad 6 maj 2022
Kristian Karlsson under lag-VM 2018 i Halmstad då Sverige tog brons.
Kristian Karlsson under lag-VM 2018 i Halmstad då Sverige tog brons.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Oron över den stora smittspridningen av covid-19 gör att Kina nu skjuter upp Asiatiska spelen som skulle ha gått i Hangzhou den 10-25 september, skriver AP och AFP. Jätteevenemanget är som ett regionalt OS med flera sporter och mer än 11 000 aktiva.

Med tanke på att lag-VM i bordtennis ska starta bara fem dagar senare, den 30 september, i Chengdu i Kina finns förstås en risk att även det evenemanget måste flyttas på, ytterligare en gång dessutom. I februari beslutades att flytta fram lag-VM från april till september-oktober på grund av coronapandemin.

Annons

Den senaste lag-VM-turneringen skulle ha genomförts 2020 i Busan i Kina, men ställdes in helt på grund av coronapandemin. Sverige tog brons i lag-VM 2018.

Ett annat stort kinesiskt idrottsevenemang som är i farozonen är studentmästerskapet Universiaden som är planerat att genomföras i Chengdu den 26 juni-7 juli.

Ett större utbrott av coronavarianten omikron har stängt ner stora delar av Shanghai och Peking.

Internationella friidrottsförbundet (WA) flyttar Diamond League-tävlingarna från Shanghai den 30 juli och Shenzhen den 6 augusti, på grund av reserestriktioner och karantänsbestämmelser i Kina, skriver WA i ett pressmeddelande.

Den polska friidrottstävlingen i Chorzow uppgraderas därför till en Diamond League-tävling och avgörs den 6 augusti.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons