Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klæbos kamp mot klockan: "Märker framsteg"

Johannes Høsflot Klæbo går sin egen väg inför kommande längdsäsong. Men en skada har hittills stått i vägen för de verkligt tunga träningspassen.
Skidor • Publicerad 14 september 2022
Johannes Høsflot Klæbo tränar på hög höjd i USA.
Johannes Høsflot Klæbo tränar på hög höjd i USA.Foto: Haakon Klæbo/NTB/TT

Den norska längdstjärnan Johannes Høsflot Klæbo går en kamp mot klockan för att vara redo när säsongen drar igång i mitten av november.

25-åringen har dragits med en skada i baksida lår som ännu inte läkt, men han ser små framsteg i träningen.

Annons

"Jag kan göra det mesta av träningen nu. Jag har fortfarande lite ont, men jag märker av framsteg", säger Klæbo i ett pressmeddelande och säger att han hoppas vara helt kvitt skadan i början av oktober.

Klæbo befinner sig just nu på höghöjdsläger i Utah, USA, tillsammans med pappa Haakon. På ungefär 2 000 meters höjd har han gjort sin egen satsning utanför landslaget.

"Hittills har höghöjdslägret varit helt suveränt på alla sätt. Det har varit härligt väder, rejäla träningar och skadan är på tillbakagång. Jag har inget att klaga på. Jag gör det jag tror starkt på", säger Johannes Høsflot Klæbo.

Övriga i det norska landslaget har valt att inte träna på hög höjd inför säsongen då VM i slovenska Planica går på förhållandevis låg höjd. Men Klæbo tänker ett steg längre.

"Jag tror på höjdträning även om VM till vintern inte går på hög höjd. För mig är träningen på höjden inriktad på både kommande vinter och på kommande säsonger, med VM i Trondheim 2025 och OS i Italien 2026 som höjdpunkt. Höghöjdslägren är en del av en långsiktig plan som jag har stor tilltro till."

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons