Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klart: Antony till Manchester United

Manchester United har satt på spenderarbrallorna på deadline day.
Klubben har gjort klar med en ny miljardvärvning: Antony.
Fotboll • Publicerad 1 september 2022
Antony, höger, får ta farväl av sina lagkamrater i Ajax. Arkivbild.
Antony, höger, får ta farväl av sina lagkamrater i Ajax. Arkivbild.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Det har varit på gång länge, men nu bekräftar Manchester United att man värvar brasilianen Antony från Ajax. Kontraktet sträcker sig till 2027.

Övergångssumman ska ligga på motsvarande en dryg miljard kronor för 22-åringen, som gjort 31 mål och 27 assist på 134 matcher för Ajax, plus ytterligare drygt 53 miljoner i bonusar.

Annons

"Det är ett otroligt ögonblick i min karriär att ansluta till en av de mest ikoniska klubbarna i världen. Jag är tacksam för alla som har trott på mig, särskilt min familj, och alla mina tränare och lagkamrater, för jag hade inte kunnat komma hit utan dem", säger OS-guldmedaljören till Manchester Uniteds hemsida.

Han återförenas nu med sin förre tränare, Erik ten Hag, som tagit över laget inför säsongen.

"Att spela under Erik ten Hag i Ajax var perfekt för mig och min utveckling. Hans fotbollsstil och coachning tar fram det bästa i mig, och jag är ser fram emot det han har berättat för mig om sina planer och ambitioner i Manchester."

Från klubbens håll hoppas man att Antony ska passa in i ten Hags nya offensiv.

"Antony är en av de mest spännande talangerna i europeisk fotboll och har precis rätt profil för det offensiva och dynamiska lag som Erik bygger", säger Uniteds fotbollsdirektör John Murtough.

Antony är inte spelklar till kvällens match mot Leicester.

På andra sidan staden har Manchester City gjort klart med schweiziske mittbacken Manuel Akanji från Borussia Dortmund. 27-åringen sägs kosta City drygt 185 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons