Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klart: Blackstenius lämnar Häcken

Stina Blackstenius har bestämt sig.
Den svenska anfallsstjärnan lämnar damallsvenska Häcken.
"Jag vill fortsätta ta steg i min utveckling och ser det som en väldigt bra möjlighet för mig att göra det", säger hon.
Fotboll • Publicerad 13 januari 2022
Stina Blackstenius. Arkivbild.
Stina Blackstenius. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det blev bara en säsong i Häcken för Stina Blackstenius – men hon hann göra ett ordentligt avtryck i Hisingsklubben ändå.

Den 25-åriga landslagsspelaren tog hem skytteligatiteln med 17 mål på 21 matcher i damallsvenskan. Dessutom hjälpte hon laget till det historiska gruppspelet i Champions League.

Ny utmaning

Annons

Men SM-guldet gick hon miste om.

"Det har varit en bra säsong. Sedan hade jag ljugit om jag inte sagt att jag är missnöjd över att vi kom på en andraplats i stället för att vinna SM-guld men det saknades några procent och Rosengård hade en väldigt stark säsong", säger hon i ett uttalande på klubbens hemsida.

Nu blickar hon framåt mot nya utmaningar utomlands.

"Det är så klart väldigt tråkigt att behöva lämna klubben och laget men jag känner också att jag vill fortsätta ta steg i min utveckling och ser det som en väldigt bra möjlighet för mig att göra det. Att komma till en ny utmaning, en annan typ av utmaning", säger hon i ett uttalande på klubbens hemsida.

Arsenal nästa?

Blackstenius hade en sejour i Montpellier i franska ligan mellan 2017 och 2019. Det är ännu oklart vart flyttlasset går den här gången – men mycket talar för England.

För knappt en vecka sedan skrev BBC att Arsenal, tränade av svenske Jonas Eidevall, var favoriter att värva henne. På torsdagen rapporterade även Göteborgs-Posten att Londonklubben troligen kommer att säkra Blackstenius namnteckning.

Oavsett vad nästa klubbadress blir känner hon att en återkomst till Sverige och Häcken inte är utesluten i framtiden.

"Det är någonstans en förhoppning, så klart, om jag återvänder till Sverige att få komma hit igen. Jag känner mig stolt över att jag har fått vara en del av klubben", säger hon.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons