Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klart med ny förbundskapten i Finland

Ishockey • Publicerad 29 september 2023
Framgångsrike Jukka Jalonen lämnar förbundskaptensjobbet i Finland efter säsongen. Nu är hans ersättare klar.
Framgångsrike Jukka Jalonen lämnar förbundskaptensjobbet i Finland efter säsongen. Nu är hans ersättare klar.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Antti Pennanen blir ny förbundskapten för Finlands herrlandslag i ishockey när Jukka Jalonen slutar efter säsongen, skriver svenska Yle.

Jalonen, 60, är Finlands mest framgångsrike förbundskapten i historien och har fört "Lejonen" till tre VM-guld och nationens historiska första OS-guld i ishockey i Peking 2022.

Annons

Pennanen, 44, tränar Ilves och har tidigare varit assisterande tränare till Jalonen både i A- och juniorlandslaget och vunnit VM-guld på båda nivåerna.

Han har även fört HPK till mästartiteln som huvudtränare.

Kontraktet är skrivet på två år med option för ytterligare ett år.

"Att få träna landslaget och att även få göra det i ett OS är drömmar som nu går i uppfyllelse. Det här jobbet börjar i juni och fram till dess fokuserar jag fullt ut på Ilves", säger Pennanen enligt ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons