Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klart med ny tränare i Kif Örebro

Rickard Johansson lämnar Sylvia och blir ny tränare i damallsvenska Kif Örebro.
Fotboll • Publicerad 25 november 2020
Kif Örebro får i Rickard Johansson en ny tränare till nästa säsong i damallsvenskan. Arkivbild.
Kif Örebro får i Rickard Johansson en ny tränare till nästa säsong i damallsvenskan. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

Johansson ledde i år Sylvia – allsvenska IFK Norrköpings samarbetsklubb – till en topplats i herrarnas division 1 norra.

Nu går han vidare i karriären och ersätter Stefan Ärnsved i Kif Örebro. Ärnsved meddelande tidigare i november att han avgår för att han inte får ihop det med sitt andra jobb på en skola.

Annons

Johansson har skrivit ettårskontrakt med klubben. Han blir heltidsanställd som huvudtränare. Efter mer än tio år i klubbar längre ned i divisionerna kunde han inte motstå möjligheten att bli huvudtränare på allsvensk nivå.

– Även om jag bara är 35 år så har jag hunnit med mycket, både framgångar och motgångar, och jag känner både att jag är redo för det här och att det känns jäkligt motiverande och inspirerande att få möjligheten i Örebro, säger han till Nerikes Allehanda.

– Det jag kan säga är att jag vill spela en väldigt offensiv fotboll. Majoriteten av tiden på träningarna kommer fokus att vara på de offensiva delarna av spelet. Fokus är fartfylld, offensiv fotboll. Vi ska jobba med individuell utveckling och vi vill verkligen bli bäst på just det: Utveckla, utbilda och förädla, och våra offensiva nycklar blir en viktig del i det.

Kif Örebro slutade sjua i årets serie.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons