Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klopp om Chelseaägarens förslag: "På riktigt?"

Chelseas nye ägare vill se en All Star-match i fotboll, nord mot syd, i Premier League.
Liverpools tränare Jürgen Klopp roas av amerikanens förslag.
Fotboll • Publicerad 14 september 2022
Jürgen Klopp skrattar gott åt Chelseaägaren Todd Boehlys senaste förslag. Arkivbild.
Jürgen Klopp skrattar gott åt Chelseaägaren Todd Boehlys senaste förslag. Arkivbild.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

Amerikanen Todd Boehly har börjat visa framfötterna efter att ha tagit över ägarskapet i Chelsea i somras. Först sparkade han tyske Thomas Tuchel bara sju matcher in på säsongen, och ersatte med tidigare Östersundstränaren Graham Potter, och nu har han åter hamnat i fokus.

Detta efter att den 48-årige affärsmannen, som också äger basebollaget Los Angeles Dodgers, under en ledarskapskonferens i New York i tisdags föreslog att den engelska fotbollen borde inspireras mer av USA.

Inte imponerad

Annons

– I slutändan hoppas jag att Premier League lär sig något av amerikansk idrott. Varför startar man inte en utslagsturnering för de fyra sämsta lagen? Varför finns det inte en All Star-match?, frågade sig Boehly bland annat, enligt ESPN.

Det sistnämnda – Boehly föreslår en match mellan Premier League-lagen i norr och lagen i syd – fick Liverpooltränaren Jürgen Klopp kommentera efter tisdagens Champions League-seger mot Ajax.

Han blev inte alltför imponerad.

– Det låter fantastiskt. När han hittar ett ledigt datum så kan han ringa mig, svarade Klopp.

Det redan hårt komprimerade spelschemat i den europeiska toppfotbollen är svårt att få ihop som det är, menar Klopp. Att slänga in ytterligare matcher vore därför ingen vidare idé, enligt tysken.

Harlem Globetrotters härnäst?

– Han glömmer bort att i de här stora sporterna i USA så har spelarna ledigt i fyra månader, så de är glada att de får spela matcher under de här uppehållen, säger Klopp.

– Vad ska jag säga? Vill han ta hit Harlem Globetrotters också, så att de får spela mot ett fotbollslag? Jag var inte riktigt beredd på frågan, så ta mina svar för vad de är. Han kanske kan förklara sina tankar mer ingående någon gång. Och framför allt hitta ett datum.

Dessutom är Klopp tveksam till hur stort intresset skulle vara för ett sådant koncept.

– Jag är inte säker på att det är något som fansen är intresserade av. Tänk er själva, spelare från Manchester United, Liverpool och Everton i ett och samma lag, som inte är ett landslag. Norr mot söder alltså? Ja, det vore en intressant match i alla fall. Och alla Londongäng tillsammans också, Arsenal och Tottenham … föreslog han det här på riktigt?

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons