Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dubbelt antiklimax på Gröna Vallen

Hörvikens IF var i stort behov av en seger för att undvika en degradering i seriesystemet.
Tre poäng för Karlshamn United hade inneburit ett säkrat kontrakt.
Istället blev det delad pott - och dramat fortsätter i botten av fotbollstrean.
Hörvik • Publicerad 21 september 2019
Foto: Jonas Gustafsson
Fotboll, division 3

Hörvikens IF–FK Karlshamn United 1–1 (0–0)

Mål, Hörviken: Simon Sjöblom.

Mål, United: Erduan Brahimi.

Det var påtagligt att mycket stod på spel i derbyt mellan Hörviken och Karlshamn. Finliret saknades från båda håll. Långbollarna duggade tätt och frustrationen yttrade sig i en hel del hårda tag följt av grinigheter.

Målchanser saknades däremot inte, till underhållningsvärdets fördel.

Annons

Hörviken stod för tre ramträffar samtidigt som gästande United satte hemmalagets målvakt Anton Kjellsson, prisad som ”di grönes” främste spelare för dagen, på rejält prov.

Den storspelande burväktaren fick så småningom se nätet rassla bakom sin rygg när Karlshamns Erduan Brahimi påpassligt nickade in 0-1 i matchminut 65.

Men det sista ordet var inte sagt.

Simon Sjöblom tände en gnutta Hörvikenhopp när han, efter en tilltrasslad situation, slutligen rakade in kvitteringen minuten innan slutsignalen.

– Vi gör kanske vår sämsta prestation hittills. Men efter omständigheterna är det positivt att vi får en poäng, som kan vara guld värd i slutet, säger Hörvikentränaren Leif Persson som framhåller avsaknaden av ett rakare spel.

– Det var krampaktigt från vår sida, vi blir stressade och slår bara en massa långa bollar.

I den sista omgången väntar en tuff uppgift i form av bortamötet med serieledande IFK Karlshamn.

Även Uniteds tränare Magnus Wedin uttrycker ett missnöje i samband med lördagens prestation.

– Vi kan avgöra med våra målchanser men som vanligt bjuder vi in motståndaren lite för många gånger. Samtidigt vågar vi inte spela ut riktigt.

En poäng i den sista omgångens derby hemma mot Sölvesborg räcker för ett säkrat kontrakt - det är med andra ord bäddat för en glödhet tillställning kommande lördag.

Annons

– Vi kommer givetvis gå ut för att vinna. De är inte oövervinneliga, säger Wedin bestämt.

Förutsättningar inför den sista omgången:

Hörviken:

Resultatet betyder att Hörviken är tre poäng från den negativa kvalplatsen inför den sista omgången. Laget måste besegra IFK Karlshamn samtidigt som Glömminge måste förlora mot Lindsdal – då blir det med stor sannolikhet kvalspel för att hänga kvar, eftersom Hörviken har en klart bättre målskillnad än Glömminge. Även Saxemara, med ett mål bättre målskillnad än Hörviken, är inom tre poängs räckhåll inför den sista omgången.

Karlshamn United:

Karlshamn United har tre poäng tillgodo på Glömminge. En pinne i sista omgången mot Sölvesborg och kontraktet är definitivt säkrat för nykomlingen.

Tim JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons