Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kulusevski vass i debuten för Tottenham

Tottenham besegrade ligakollegan Brighton med 3–1 i FA-cupen.
Då fick klubbens svenske nyförvärv Dejan Kulusevski göra sin debut – där han direkt tog en naturlig plats i offensiven.
Fotboll • Publicerad 6 februari 2022
Dejan Kulusevski gjorde sin debut för Tottenham i lagets hemmamatch mot Brighton i FA-cupen.
Dejan Kulusevski gjorde sin debut för Tottenham i lagets hemmamatch mot Brighton i FA-cupen.Foto: Ian Walton/AP/TT

I måndags lämnade Dejan Kulusevski Juventus för Tottenham. Och redan på lördagen fick 21-åringen, efter att ha inlett på bänken, chansen att spela för sitt nya lag när han byttes in mot Lucas Moura i den 68:e minuten.

Även Rodrigo Bentancur, som också är ny från Juventus, byttes in i andra halvlek.

Annons

– Jag tror att de kan hjälpa oss. Jag är nöjd att jag gav de chansen att komma in och få känna på arenans fantastiska atmosfär, säger tränaren Antonio Conte efter matchen, rapporterar Evening Standard.

Då hade hemmalaget, tillika Tottenham, en bekväm 3–1 ledning sedan anfallsstjärnan Harry Kane nätat dubbelt upp och Brightonspelaren Solomon March noterats för ett självmål.

Kulusevski fick omedelbart bollkontakt, men lyckades dessvärre inte göra något avtryck i protokollet i sitt första framträdande för den engelska proffsklubben. Mittfältaren var dock inte anonym på planen – utan var högst delaktig i offensiven och serverade bland annat sina medspelare ett par väl inslagna passningar framför Brightonmålet. Det var nära när Kulusevski stod för ett vasst framspel till Steven Bergwijn, men nederländaren sköt bollen högt över mål.

3–1 stod sig matchen ut och blev slutresultatet.

– När man kommer från en annan liga måste man få lite tid att vänja sig vid intensiteten och förstå att svårighetsgraden här är väldigt hög. Det var viktigt för mig att ge dem den här möjligheten ikväll, att spela 20-25 minuter var viktigt för Kulusevski och Bentancur, konstaterar Conte om de två nytillskotten.

På onsdag kan Kulusevski få göra debut i Premier League, när Tottenham tar emot Southampton.

Förre ÖFK-tränaren Graham Potters Brighton är därmed utslagna ur FA-cupen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons