Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kyrgios svor och klagade på marijuanadoft

Nick Kyrgios svor och klagade på att det stank marijuana. Men den frispråkige australiern tog sig till slut vidare till tredje omgången i tennisens US Open.
Tennis • Publicerad 1 september 2022
Nick Kyrgios är vidare.
Nick Kyrgios är vidare.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Fransmannen Benjamin Bonzi, rankad 50, satte upp oväntat hårt motstånd mot 23:e-seedade Nick Kyrgios.

– Det var på håret. Hans nivå i dag var otrolig, säger australiern.

Annons

Den hårdservande Kyrgois hade inte räknat med att matchen skulle bli en relativt utdragen historia som slutade 7–6, 6–4, 4–6, 6–4.

– Helt ärligt hade jag inte förväntat mig ett fullskaligt krig. Det hade kunnat gå åt båda håll. Jag spelade en del riktigt riskabel tennis i det där fjärde setet för att få segern. Jag är bara glad att vara vidare.

Det saknades inte kontroverser i matchen. Australiern klagade över en doft av marijuana som han hävdade låg över planen, och som riskerade att påverka hans astma.

– Det är antagligen inte det bästa att andas in mellan poängen, förklarade Kyrgios.

Domaren gick ut med en uppmaning till publiken att inte röka. Kyrgios hördes också svära flera gånger, och varnades i tredje set.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons