Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lag Hasselborgs lättnad: Mabergs ansluter

Curling • Publicerad 6 februari 2022
Lag Hasselborg fick på söndagen glädjebeskedet att Sofia Mabergs nu blivit frisk och är på väg till OS i Peking. Arkivbild.
Lag Hasselborg fick på söndagen glädjebeskedet att Sofia Mabergs nu blivit frisk och är på väg till OS i Peking. Arkivbild.Foto: Jeff McIntosh/AP/TT

Sofia Mabergs har testat negativt tillräckligt många gånger och är därför på väg till Peking för att ansluta till OS-guldhoppet i curling – Lag Hasselborg. Det skriver curlingstjärnan själv på sin Instagram.

"Äntligen är jag på väg! Ser fram emot att få träffa er", skriver Mabergs till en bild på sig själv i ett flygplan, där hon även taggat sina lagkamrater.

Annons

Sofia Mabergs testade positivt i slutet på januari. Det har sedan dess varit oklart om hon skulle hinna ansluta till laget som reste till Peking i torsdags eller om hon skulle bli ersatt av Johanna Heldin.

Lag Hasselborg är regerande olympisk mästare och tog EM-silver i höstas. De gör sin första OS-match på torsdag, tidigt på morgonen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons