Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Landslagsmeriterade spelare till KHK

Karlskrona HK:s damer har gjort klart med två nya spelare.
Det är två spelare med landslagsmeriter: Romana Kosecka och Rebeka Sadecka.
Ishockey • Publicerad 10 september 2019
Romana Kosecka.
Romana Kosecka.Foto: Magnus Lejhall

Såväl backen Romana Kosecka som forwarden Rebeka Sadecka har landslagsmeriter från det slovakiska juniorlandslaget som seniorlandslaget.

Kosecka beskrivs som en mycket aktiv tvåvägsback som tar stort ansvar på isen. Sadecka är en hårt arbetande forward såväl offensivt som defensivt.

Annons

– Vi har fört dialog med dessa spelare, och två till på samma nivå hela sommaren, och vi tappade de andra två till den enda riktiga professionella liga som finns NWHL i USA så det är ganska intressant att vi rör oss på bra nivå avseende scouting och rekrytering. Och att NWHL nu med tydlighet tar in Europaspelare är extra intressant med tanke på debatten om importspelare till Sverige, säger KHK-tränaren Conny Olausson.

– Vi är mycket nöjda med Romana och Rebeka. De visar bra färdigheter på isen och har smällt in fint i laget där de tar ansvar för utveckling av de lokala spelarna.

Rebeka Sadecka.
Rebeka Sadecka.Foto: Magnus Lejhall

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons