Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Landslagsspelare slog katt – ber om ursäkt

West Hams försvarare Kurt Zouma har bett om ursäkt för en video som spridits där 27-åringen tycks sparka och slå sin katt.
Den franske landslagsmannens agerande fördöms nu av både klubb och djurrättsorganisationer.
Fotboll • Publicerad 8 februari 2022
West Hams försvarare Kurt Zouma har hamnat i blåsväder efter en video spridits där han ser ut att sparka och slå sin katt.
West Hams försvarare Kurt Zouma har hamnat i blåsväder efter en video spridits där han ser ut att sparka och slå sin katt.Foto: Rui Vieira AP/TT

Det är engelska tidningen The Sun som publicerat videon. Kurt Zouma, 27, till vardags i Londonklubben West Ham United i Premier League, ser i filmen ut att plocka upp sin katt och sparka den runt rummet likt en målvaktsutspark.

27-åringen kan också ses jaga djuret, kasta skor efter det och slå katten i ansiktet – allting inspelat till kameramannens stora förtjusning, vilket tros vara West Ham-stjärnans bror Yoan.

Annons

Zouma, med elva landskamper för Frankrike på meritlistan, har utfärdat en ursäkt efter att videon orsakat avsky i fotbolls-england.

– Jag vill be om ursäkt för mina handlingar. Det finns inga ursäkter för mitt beteende, vilket jag ångrar djupt, säger han.

Försvararen poängterar även att detta var en engångsföreteelse som inte ska upprepas, och att hans två katter "är friska och mår bra".

Zoumas agerande har kritiserats av brittiska djurrättsorganisationer.

– Det är en väldigt upprörande video. Det är aldrig acceptabelt att slå eller att sparka ett djur, säger en talesperson för organisationen RSPCA, som arbetar för djurs välbefinnande i Storbritannien.

Även 27-åringens klubb West Ham United har uttalat sig kring incidenten.

– Vi tar starkt avstånd från vår spelares agerande i den video som spridits. Vi har pratat med Kurt och kommer hantera ärendet internt, men vi vill klarlägga att vi inte står bakom grymhet mot djur på något sätt, skriver klubben.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons