Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Larsson: "Det är klart att det är speciellt"

På fredag tar den 18-årige rekordmannen Hugo Larsson studenten.
Redan nu har Malmö FF-talangen sprungit ut från allsvenskan.
– Det är klart att det är speciellt, säger Larsson efter sin sista hemmamatch i MFF.
Fotboo • Publicerad 5 juni 2023
Hugo Larsson firar med Malmö FF-supportrarna.
Hugo Larsson firar med Malmö FF-supportrarna.Foto: Andreas Hillergren/TT

Malmö FF-mittfältaren blev förra veckan klar för Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt och enligt Aftonbladet ska prislappen ligga på 130 miljoner kronor. Även MFF har sagt att det är den största spelaraffären som en svensk klubb har gjort.

Det tidigare rekordet hade AIK, som fick omkring 90 miljoner kronor från Borussia Dortmund 2017 vid värvningen av Alexander Isak. Det tidigare klubbrekordet i MFF hade en viss Zlatan Ibrahimovic, som 2001 såldes för runt 82 miljoner kronor till Ajax.

Ingen Zlatan-hyllning

Annons

Under söndagen aviserade Ibrahimovic att han avslutar sin fotbollskarriär, men Sveriges genom tidernas främste herrspelare fick ingen hyllning på Eleda stadion när MFF mötte Degerfors. 41-åringen fick nöja sig med ett lycka till i MFF:s sociala medier-kanaler – relationen till MFF och dess supportrar är ansträngd sedan Ibrahimovic för några år sedan investerade i den allsvenska konkurrenten Hammarby.

En hyllning fick däremot Hugo Larsson, som tackade publiken genom att näta när MFF körde över Degerfors med 5–0.

– Hade jag vetat innan att det skulle bli så här hade jag inte trott på det, säger Hugo Larsson efter hyllningarna, klubbens avtackning och ärevarvet på stadion.

Hugo Bolin – 19-åringen som gjorde sin första allsvenska match från start – var framspelare till Larssons sista mål inför hemmapubliken.

– Ett perfekt överlämnande av Hugo-rollen, säger Larsson och skrattar.

– Han gjorde det otroligt bra. Jag är glad för att en av mina bästa vänner får presentera sig på den här scenen. Vi där inne vet hur bra han är, men nu vet hela Sverige det också.

Larsson fick även hålla tal inför den stora publiken efter matchen, men var inte direkt förtjust i tilltaget.

– Jag undviker det i skolan. Så hålla tal här inför 20 000... jag tycker att jag löste det okej. Det var en lärdom kanske, säger han och skrattar.

Ska på studentfest

När han mötte skrivande journalister var han redan ombytt för att gå på en väns studentfest.

– Vi har träning i morgon klockan 11, så det blir lugnt, säger han och skrattar.

Annons

Själv tar 18-årige Larsson studenten på fredag. Han har fått ledigt från träningen och åker upp till lördagens bortamatch mot Värnamo på matchdagen. Det blir hans sista framträdande i MFF för denna gång.

– Det är klart att det är speciellt, men jag har en lång resa till att gå. Det här är bara ett steg på vägen och det ska bli otroligt kul att få testa sig i Bundesliga, säger Hugo Larsson.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons