Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Leeds mardrömsdag – på nedflyttningsplats

Förlust, ett rött kort och ned på nedflyttningsplats, Leeds hade en riktig mardrömsdag när Arsenal vann med 2–1 i Premier League-fotbollen.
Fotboll • Publicerad 8 maj 2022
Leeds Luke Ayling visades ut tidigt i matchen mot Arsenal.
Leeds Luke Ayling visades ut tidigt i matchen mot Arsenal.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Luke Ayling skulle fira match 500. Men Leedsbackens firande kom av sig. Efter en knapp halvtimmes spel fick han syna domarens röda kort efter en vårdslös tackling.

Leeds hade det jobbigt redan innan Ayling fick kliva av planen. Efter bara tio minuters spel hade Arsenal både tagit ledningen och utökat den genom dubbla mål från Eddie Nketiah.

Annons

Matchen slutade 2–1 efter att Diego Llorente reducerat i den 67:e matchminuten.

– Vi gjorde några fatala missar. Vi är nere i ett hål och måste gräva oss ut, säger Leedstränaran Jesse Marsch efter matchen.

Resultatet innebär att Arsenal stärker sina chanser att spela Champions League nästa säsong, man har nu fyra poäng ner till Tottenham på femteplatsen. En seger till och fjärdeplatsen är säkrad.

– Vi är medvetna om det, och vi har förtjänat det, säger tränaren Mikel Arteta.

För Leeds verkade dagen aldrig sluta bjuda på motgångar. För i Leicester tog bottenkonkurrenten Everton tre poäng och kliver om Leeds som nu är på nedflyttningsplats.

Matchavgörandet för Everton kom när Mason Holgates panna efter en halvtimmes spel mötte en retur och ställde Kasper Schmeichel i Leicester-målet.

Redan nedflyttningsklara Norwich åkte på sin fjärde raka förlust när West Ham vann mötet med 4–0.

Fakta: Ställningen i bottenstriden

16) Everton 34 spelade matcher, 35 poäng

17) Burnley 35, 34

--

18) Leeds 35, 34

19) Watford* 35, 22

20) Norwich* 35, 21

* Klara för nedflytt.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons