Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lowry segrade på Wentworth

Irländaren Shane Lowry segrade på Europatourens stortävling på Wenthworth i London.
Lowry, 35, har nu tagit hem titeln i både British Open och i stortävlingen på Wentworth under karriären– de två mest prestigefyllda turneringarna på Europatouren.
Golf • Publicerad 11 september 2022
Shane Lowry har tagit hem titeln i stortävlingen på engelska Wenthworth i London. Arkivbild.
Shane Lowry har tagit hem titeln i stortävlingen på engelska Wenthworth i London. Arkivbild.Foto: Nick Wass/AP/TT

Lowrys segermarginal till tvåorna, nordirländaren Rory McIlroy och spanjoren John Rahm, blev till slut ett slag. Lowry gjorde inte en enda bogey under turneringes tre rundor. Tävlingen spelades på Wentworth Golf Club i den sydvästra delen av den brittiska huvudstaden – ett stenkast från Windsor Castle som var ett av den nyligen bortgångna drottning Elizabeth II:s officiella residens.

– Det har varit en sorgfylld vecka för alla här i landet, och runtom i världen. Vad drottning Elizabeth var, och vad hon representerade, det var fantastiskt. Hon var fantastisk, säger Lowry i segerintervjun och fortsätter:

Annons

– Jag tyckte att golfen skulle spelas för jag kände att det skulle hedra hennes liv. Det tycker jag att vi gjorde. Det var speciellt.

PGA-mästerskapen stoppade spelet efter beskedet om drottningens bortgång i torsdags.

På lördagsmorgonen återupptogs spelet, dels med start av den andra rundan, dels spelade fåtalet spelare klart den första rundan innan de gav sig ut på den andra. Tävlingen kortades även till 54 hål för att man skulle hinna spela klart under helgen.

Därtill hölls två tysta minuter på lördagsförmiddagen för att hedra den bortgångna drottningen, och flaggorna på Wentworth var halade till halv stång.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons