Luleå bröt förlustsviten – besegrade Malmö

Först en mäktig hyllning till Jan Sandström.
Sedan en överkörning.
Luleå har vunnit en hockeymatch efter att ha besegrat tabelljumbon Malmö med 4–0 i SHL.
Ishockey • Publicerad 10 december 2022
Konstantin Komarek.
Konstantin Komarek.Foto: Pär Bäckström/TT
Janne Sandströms tröja hissades.
Janne Sandströms tröja hissades.Foto: Pär Bäckström/TT

Två formsvaga lag ställdes mot varandra under lördagskvällen. Luleå, med sex raka nederlag, tog emot Malmö, som hade fem raka förluster.

Innan pucken släpptes hyllades Luleå-ikonen Jan Sandström när tröja nummer sju hissades upp i taket. Sandström, som avslutade karriären för 3,5 år sedan, spenderade 17 säsonger i Luleå och totalt blev det 895 matcher.

Bortsett från de enorma och känslosamma hyllningarna så fick han även se Luleå fullständigt köra över Malmö.

Drygt sex minuter in i den första perioden spräckte Jonathan Andersson nollan när han prickade in 1–0. Leo Komarov utökade till 2–0 tre minuter senare.

– Det var oerhört mäktigt. Jag sade det till spelarna, vi borde kanske hylla Janne (Sandström) varje match, säger målskytten Jonathan Andersson i C More.

I mittperioden spelade hemmalaget ut hela registret och efter 40 minuter spelade så stod 4–0 på resultattavlan.

– Det kunde ha blivit mer än 0–4. Vi är usla hela matchen, det är inte mycket som är bra, säger frustrerade Malmö-spelaren Fredrik Händemark.

Tempot sjönk rejält i sista perioden och Luleå fick behålla sin ledning och vann till slut med klara 4–0. Det var deras första seger i SHL sedan den 19 november.

Fakta: Lördagens resultat i SHL

Färjestad–Frölunda 3–4

Timrå– Leksand 1–4

Brynäs–Växjö 3–4

Rögle–Skellefteå 0–3

Oskarshamn–Örebro 0–3

Luleå–Malmö 4–0