Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Luleå värvar finländsk forwardsstjärna

Runt 500 NHL-matcher, OS-guld och VM-guld.
Nu är den välmeriterade finländaren Leo Komarov, 35, klar för Luleå.
Ishockey • Publicerad 4 september 2022
Leo Komarov, här under OS i vintras, är klar för Luleå. Arkivbild.
Leo Komarov, här under OS i vintras, är klar för Luleå. Arkivbild.Foto: Jussi Nukari/AP/TT

Luleå har varit på jakt efter en ny toppforward sedan nyckelspelarna Linus Omark och Pontus Andreasson lämnat klubben efter fjolårssäsongen. Nu har SHL-finalisten från Norrbotten hämtat in Leo Komarov på ett ettårskontrakt.

"Han har varit en av våra prioriterade spelare sedan slutet på juni. Så efter en lång process är vi till slut i mål och det känns väldigt bra", säger Luleås general manager Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens webbplats.

Annons

Den finländske ishockeyforwarden har gjort runt 500 NHL-matcher för Toronto och New York Islanders. Förra säsongen spelade han främst i KHL för SKA S:t Petersburg och han var med och vann OS-guld med Finland.

Han har även ett VM-guld från 2011.

"Inför beslutet har jag pratat med de finska spelarna i laget och med (Linus) Omark och (Sami) Lepistö för att höra vad de tycker om föreningen. Och de har bara haft bra saker att berätta, vilket gjorde att mitt huvud vändes norrut mot Norrbotten", säger Komarov.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons