Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lundqvist förlänger med Frölunda

I mars fyller han 40 år, men ishockeykarriären tar inte slut för det. Frölundas lagkapten Joel Lundqvist förlänger med ytterligare ett år och spelar till och med våren 2023.
Ishockey • Publicerad 3 januari 2022
Frölundas Joel Lundqvist firar ett av sina 246 SHL-mål. Arkivbild.
Frölundas Joel Lundqvist firar ett av sina 246 SHL-mål. Arkivbild.Foto: Nisse Schmidt/TT

”Vi har haft en bra dialog. Joel kom fram till att han ville köra ytterligare en säsong. Kul och viktigt – Joel betyder mycket för oss, han är vår store ledare”, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens webbplats.

39-åringen gör nu sin 18:e säsong i Frölunda, den tolfte som lagkapten. Han har tre klubbrekord: flest matcher (1 100), flest poäng (631) och flest mål (246).

Annons

I en intervju på Frölundas Twitter berättar Lundqvist om beslutet att förlänga med ett år.

– Jag känner mig motiverad och taggad inför ytterligare en säsong. Det är titlar som jag jagar, det är det som lockar. Att få vara en del av laget, en del av klubben och jaga nya framgångar, säger han.

– Det var ett stort beslut i den position jag är i, i karriären. Det handlar om att känna efter, att allt känns bra. Men det var inget att fundera på.

Tränaren Roger Rönnberg tror att Lundqvists karriär kan förlängas ytterligare.

– Det är minst ett år till, han utvecklas fortfarande och har energi varje dag, säger Rönnberg.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons