Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Lundqvist håller dörren öppen för Frölunda

Målvakten Henrik Lundqvists framtid i NHL är fortfarande osäker. Det är oklart om säsongen alls kommer i gång i sommar och det är oklart hur mycket speltid han får i sitt New York Rangers.
Så Lundqvist fortsätter att hålla dörren öppen för spel i Frölunda.
Ishockey • Publicerad 6 juni 2020
Framtiden är oviss för Henrik Lundqvist. Kanske Frölunda? Arkivbild.
Framtiden är oviss för Henrik Lundqvist. Kanske Frölunda? Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

– Det är många bitar jag väger in och som ska kännas rätt för att det ska ske. Jag har alltid sagt att jag aldrig stänger några dörrar till Frölunda, säger han till hockeysverige.se.

– Jag får avvakta och se var New York Rangers står, säger Lundqvist.

Annons

Henrik Lundqvist är just nu hemma i Sverige med sin familj, och så kommer det att förbli tills besked kommer om när säsongen i USA kan återupptas. Hans kontrakt med Rangers sträcker sig även över nästa säsong, men fortfarande är det oklart hur det blir.

– Jag tänker bara den här sommaren. Efter den här säsongen kommer det bli en diskussion med Rangers om hur de ser på framtiden. I slutändan är det sedan de som bestämmer. Jag får avvakta och se var de står.

Hemma i Sverige, i Frölunda, spelar fortfarande tvillingbrodern Joel. Länge har det spekulerats i om de 38-åriga bröderna ska få spela ihop igen innan de lägger av.

– Vi får se hur allt utspelar sig den här sommaren, men även nästa säsong. Jag tar det år för år. I det här fallet tar jag tre, fyra månaderna i taget. Sedan blir det kanske nya förutsättningar, säger Lundqvist.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons