Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mabergs test negativt – snart på väg till OS?

De svenska curlinglandslagen är nu på väg till Peking och OS.
Även Sofia Mabergs, som testade positivt för covid-19 i torsdags, har lämnat ett negativt test och kan därmed sannolikt snart ansluta.
Curling • Publicerad 3 februari 2022
Agnes Knochenhauer, till vänster, är på väg till Peking. Sofia Mabergs, som nu börjat testa negativt, kan förhoppningsvis snart ansluta till OS-laget. Arkivbild.
Agnes Knochenhauer, till vänster, är på väg till Peking. Sofia Mabergs, som nu börjat testa negativt, kan förhoppningsvis snart ansluta till OS-laget. Arkivbild.Foto: Geir Olsen/NTB/TT

– Vi har nu äntligen i går börjat få negativa test som vi hoppats på, säger generalsekreteraren Stefan Lund till Discovery+.

– Så hon ska kunna ansluta i god tid innan turneringen startar.

Annons

Det krävs minst två negativa test för att få komma in i OS-bubblan efter att ha varit coronasmittad.

De övriga i lag Anna Hasselborg flyger iväg till Peking under dagen. Den 8 februari måste laget spikas, med till Kina finns även reserven Johanna Heldin, och den 10 februari startar damernas curlingturnering i OS. Lag Hasselborg är regerande olympisk mästare och tog EM-silver i höstas.

Även herrarnas turnering, med lag Niklas Edin, inleder OS om en vecka.

– Det är så skönt att vi kan få lagen på plats, det har varit tuffa dagar, säger Lund.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons