Manchester United krossade av Brighton: "Förnedrande"

Leandro Trossard blev stor matchhjälte när Brighton chockade Manchester United i Premier League. Mittfältaren stod för ett mål och två assist i 4–0-segern.
Fotboll • Publicerad 7 maj 2022
Brighton besegrade Manchester United med 4–0.
Brighton besegrade Manchester United med 4–0.Foto: Gareth Fuller/AP/TT

Manchester United har det tufft just nu. En seger på fem matcher har lämnat mycket att önska för fansen. För att kunna blanda sig i kampen om en plats i Champions League nästa säsong krävdes en seger borta mot tabelltian Brighton.

I stället blev det fyra mål i baken och chansen att ta en topp fyra placering är nu borta.

– Det var en fruktansvärd insats. Från första till sista minuten var det inte tillräckligt, vi kan bara be om ursäkt för den här insatsen och förnedrande förlusten, säger United-tränaren Ralf Rangnick efter matchen.

Trossard bakom det mesta

Det första målet kom efter en kvarts spel. Från långt håll skickade Moises Caicedo in ett stenhårt skott bakom David de Gea i United-målet.

Inga fler mål släpptes in de första 45 minuterna, men mardrömmen hade bara börjat.

Precis i början av den andra halvleken passade Leandro Trossard fram Marc Cucurella som satte 2–0 i det vänstra krysset.

Tio minuter senare var Trossard framme igen, den här gången serverade han Pascal Gross inne i straffområdet som rullade in 3–0.

Med en timme spelat fick Trossard själv också göra mål. Belgaren kunde från nära håll fastställa slutresultatet 4–0.

– Vi gav bort för mycket tid och utrymme. Vi kunde aldrig stoppa dem från att spela genom våra linjer. Vi sa till spelarna att vara så kompakta som möjligt men vi kunde inte stoppa det, säger Rangnick.

Brighton klättrar i och med segern till nionde plats i tabellen och har två matcher kvar att spela. Manchester United har bara en match kvar, borta mot Crystal Palace, men ligger kvar på sjätte plats i tabellen.

Diaz räddade Liverpool

I den sena matchen möttes guldjagande Liverpool och Tottenham, som jagar en Champions League-plats.

Det var gästerna från London som tog ledningen efter en knapp timmes spel när Son Heung-Min hittade nätet bakom Alisson.

Men Liverpool kom tillbaka. Med kvarten kvar hittade Thiago fram till Luis Diaz som med ett skott precis utanför boxen satte 1–1 och räddade poäng för hemmalaget.

Poängen innebär att Liverpool går upp i tabelltoppen, på bättre målskillnad men med en match mer spelad än Manchester City. Tottenham ligger kvar på femteplatsen, en poäng bakom Arsenal.

7. West Ham 35, 52

De fyra högst placerade lagen får spela Champions League, lag fem och sex får spela Europa League och det sjunde laget får spela Europa Conference League.