Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mancini dementerar Saudirykte

Rykten om en flytt till Saudiarabien låg inte bakom Roberto Mancinis överraskande avhopp som italiensk förbundskapten.
Åtminstone hävdar han det själv.
– Italien var hela tiden nummer ett för mig, säger han.
Fotboll • Publicerad 15 augusti 2023
Roberto Mancini. Arkivbild.
Roberto Mancini. Arkivbild.Foto: Patrick Post/AP/TT

Mancini hoppade av som Italiens förbundskapten i söndags – bara en månad innan EM-kvalet återupptas.

Det har spekulerats i att Mancini är på väg att ta över Saudiarabiens landslag. Enligt uppgift skulle jobbet i Saudiarabien vara värt 25 miljoner euro, motsvarande nästan 300 miljoner kronor.

Annons

Men 58-åringen förnekar i intervjuer med fyra olika italienska tidningar att det skulle vara anledningen till avhoppet.

– Jag är fotbollstränare och när jag får ett erbjudande jag gillar så kommer jag att tacka ja. Men det var inte därför jag lämnade landslaget. Italien var alltid nummer ett för mig, säger han till Corriere Dello Sport.

Mancini säger att anledning till att han hoppade av var att italienska fotbollsförbundets ordförande Gabriele Gravina lade sig i hans jobb och gick in och gjorde förändringar i tränarstaben.

Mancini har haft blandade framgångar som förbundskapten. Han ledde landslaget till EM-guld 2021, men missade sedan i kvalet till VM i Qatar.

Italien möter Nordmakedonien och Ukraina i EM-kvalet nästa månad och Luciano Spalletti, Napolitränaren som tagit ett sabbatsår, och Antonio Conte nämns som de hetaste kandidaterna till det vakanta förbundskaptensjobbet.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons