Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mané såg till att Liverpools guldchans lever

Chansen att smita förbi Manchester City och vinna Premier League-guldet lever.
Det ska Liverpool tacka Sadio Mané för.
Senegalesen nickade in segermålet (2–1) på Villa Park.
Fotboll • Publicerad 10 maj 2022
Sadio Mané, till höger, avgjorde för Liverpool borta mot Aston Villa.
Sadio Mané, till höger, avgjorde för Liverpool borta mot Aston Villa.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Steven Gerrard – av alla – och hans Aston Villa hade vid seger högst troligt hängt av Liverpool i kampen om ligaguldet.

Då hade vägen till titeln legat öppen för Manchester City.

Annons

Det är fortsatt fördel för Pep Guardiolas lag, men det finns troligen inget utrymme för City att tappa poäng i de avslutande matcherna.

Gerrard gjorde 504 ligamatcher under 17 år i Liverpool och kvalar utan invändningar in bland klubbens främsta spelare genom tiderna, trots att han aldrig fick vinna Premier League.

I vintras lämnade han Glasgow Rangers och tog över som manager för Aston Villa. Kvällens uppdrag: Hjälpa Villa till seger och stjälpa Liverpools strävan att ta sig förbi Manchester City.

Tidig ledning

Gerrard och hans Villa fick en utmärkt start.

Douglas Luiz stormade fram på en retur och slog in 1–0 redan efter tre minuter, men lika många senare höll sig Liverpools mittback Joel Matip på rätt plats och skickade in kvitteringen.

Danny Ings, som under sin brokiga karriär haft Liverpool som arbetsgivare, var nära att nicka in 2–1.

Strax dessförinnan höll Liverpools målvakt Alisson Becker på att ställa till det rejält för sig. En misslyckad passning träffade Ollie Watkins men brasilianaren lyckades få undan bollen.

Naby Keïta gör förmodligen mål vid nio tillfällen av tio i den position mitt framför mål han hade på Trent Alexander-Arnolds passning. Det här var tillfälle nummer tio. Han missade avslutet grovt.

Lika många poäng

Det gjorde inte Sadio Mané. I mitten av andra halvlek nickade han pricksäkert in målet som förde upp Liverpool på lika många poäng (86) som Manchester City vars ligaledning bygger på tre måls bättre målskillnad. Dessutom har City en match mindre spelad.

Liverpool har Southampton (borta) och Wolverhampton (hemma) kvar att möta i Premier League. På Manchester Citys schema står Wolverhampton (borta på onsdagskvällen), West Ham (b) och Aston Villa (h).

På lördag väntar FA-cupfinalen mot Chelsea på Wembley för Liverpools del. Mittfältaren Fabinho riskerar att missa titelmatchen. Redan efter en knapp halvtimma klev han av Villa Park med vad som såg ut att vara en lättare muskelsträckning i ena lårets baksida.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons