Mardröm för Norrköping – åttonde raka förlusten

IFK Norrköping åkte på den åttonde raka förlusten – Kristianstad vann med 2–0.
Fotboll • Publicerad 12 juni 2023
Kristianstad besegrade Norrköping på bortaplan. Arkivbild.
Kristianstad besegrade Norrköping på bortaplan. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Efter en relativt chansfattig förstahalvlek växlade lagen upp på Platinumcars arena.

Hemmalaget Norrköping fick en jättechans att ta ledningen från straffpunkten, men Vilma Koivistos skott gick i stolpen.

Annons

I stället var KDFF som spräckte nollan – för minuter senare satte Emmi Alanen 1–0. Därefter tog Kristianstad över matchbilden helt och hållet och kunde, i den 72:a minuten, göra 2–0 genom Hlín Eiríksdóttir.

KDFF hakar i och med segern på i toppen av damallsvenskan, på en femteplats med 23 poäng efter tolv matcher. För "Peking" är det nattsvart – åtta raka förluster och en elfteplats på tio poäng.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.