Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mästarlaget Dackarna vidare till SM-semifinal

Regerande mästarlaget Dackarna är vidare till semifinal i SM-slutspelet i speedway efter att ha slagit ut Indianerna i kvartsfinal.
Nu väntar Lejonen i jakten på en ny SM-final mot Smederna.
Motorsport • Publicerad 6 september 2022
Jacob Thorssells Dackarna är vidare till SM-semifinal. Arkivbild.
Jacob Thorssells Dackarna är vidare till SM-semifinal. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Dackarna vann förra veckans första kvartsfinal borta mot Indianerna i Kumla med 49–41. I returmötet hemma i Målilla blev segersiffrorna ännu större, 51–39, och semifinalplatsen var aldrig riktigt hotad.

Härnäst väntar Lejonen från Gislaved som var direktkvalificerat till semifinal genom andraplatsen i speedwayligan.

Annons

– Det blir någonting att bita i. Vi ska göra allt vi kan för att ta oss till en final, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg till C More.

Rospiggarna från Hallstavik hade med sig 59–31 från den första kvartsfinalen mot Västervik. På bortaplan i Småland blev det förlust, 41–49, men Rospiggarna tog sig ändå till semifinal med stor poängmarginal totalt.

I semifinalvalet efter kvartsfinalerna valde seriesegraren Smederna från Eskilstuna Rospiggarna som stundande motståndare. Lejonen fick därmed Dackarna på sin semifinallott.

De första semifinalerna körs på tisdag i nästa vecka i Eskilstuna och Gislaved med returer i Hallstavik respektive Målilla en vecka senare.

Dackarna besegrade Smederna i förra årets finalserie och tog SM-guld.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons