Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

MFF hyllar inte Zlatan: "Rivalitet"

Zlatan Ibrahimovic slog igenom i Malmö FF och är sannolikt stadens mest kända person.
Ändå har MFF inga planer på en större hyllning.
– Som läget är nu är det i stället en rivalitet, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.
Fotboll • Publicerad 5 juni 2023
Malmö FF svenska mästare 2017. Malmö FF:s Markus Rosenberg och Zlatan Ibrahimovic, som delade ut Lennart Johanssons pokal till Malmö FF efter säsongens sista fotbollsmatch i allsvenskan, mellan Malmö FF och BK Häcken på Swedbank Stadion.
Malmö FF svenska mästare 2017. Malmö FF:s Markus Rosenberg och Zlatan Ibrahimovic, som delade ut Lennart Johanssons pokal till Malmö FF efter säsongens sista fotbollsmatch i allsvenskan, mellan Malmö FF och BK Häcken på Swedbank Stadion.Foto: Emil Langvad/TT

På måndagsförmiddagen gick MFF ut med en bild på Ibrahimovic i Malmö-tröjan och med texten:

"En lång och framgångsrik karriär började i Malmö och tog slut i Milano. Lycka till i livet utanför fotbollen".

Annons

På frågan om MFF kommer göra något mer svarar Niclas Carlnén :

– Vi vet att han startade här och den karriären han haft som fotbollsspelare har varit helt fantastisk, men vi kommer inte uppmärksamma det fysiskt på plats.

"Har inte någon tradition"

TT: Varför inte?

– Vi har inte någon tradition av att uppmärksamma spelare som inte avslutar sin karriär hos oss fysiskt på plats. Vi gör det på det sättet som vi har gjort nu.

Sedan Ibrahimovic gick in som delägare i allsvenska rivalen Hammarby i november 2019 har relationen till MFF blivit annorlunda.

Bland annat vandaliserades statyn av anfallaren i Malmö kort efter beskedet att han var ny delägare i Hammarby. Näsan sågades av samtidigt som den bronsfärgade statyn målades vit. I början av januari 2020 kapades benen på statyn och hela statyn välte. I dag förvaras statyn på hemlig plats.

"Finns två perspektiv"

– Det finns två perspektiv på det. Det ena är det historiska och Zlatan har betytt väldigt mycket för MFF under de åren han spelade här. Och även när han gick vidare, det skapade förutsättningar och möjligheter för oss. Sedan har han ju, under inledningen, varit en väldigt bra ambassadör för Malmö FF och det visar vi otroligt stor uppskattning för, säger Carlnén och fortsätter:

– Som läget är nu är det i stället en rivalitet och då hanterar vi den genom att tävla på planen.

Malmö FF tar i kväll emot Degerfors i allsvenskan på Eleda stadion.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons