Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

MFF straffar inte Peña efter domen: "Allvarligt"

Tingsrätten straffar Malmö FF-spelaren Sergio Peña med samhällstjänst för den grova rattfyllan.
Klubbens straff stannar vid tidigare vidtagna disciplinära åtgärder.
– Utöver det kommer vi inte göra något mer, säger vd Niclas Carlnén.
Sport • Publicerad 14 juni 2023
Malmö FF:s vd Niclas Carlnén. Arkivbild.
Malmö FF:s vd Niclas Carlnén. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö FF-mittfältaren Sergio Peña dömdes på onsdagen till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för grovt rattfylleri och olovlig körning.

– Det han faktiskt har gjort med en grov rattfylla och olovlig körning – vi ser oerhört allvarligt på det, det är därför vi har vidtagit åtgärder tidigare, säger Niclas Carlnén.

Fått löneavdrag

Annons

Det var sent på kvällen den 18 april som den peruanske landslagsmittfältaren åkte fast för grovt rattfylleri i centrala Malmö. Peña hade 1,3 promille alkohol i blodet.

Spelaren har inte varit avstängd från spel sedan händelsen – 27-åringen har varit en startspelare hela säsongen för MFF.

Klubben har tidigare meddelat att man har "vidtagit disciplinära åtgärder" mot Peña utan att vilja avslöja vad det rör sig om. Spelarens försvarsadvokat Abraham Zeito har under rättsprocessen uppgett att det rör sig om en månads löneavdrag.

Klubbens straff stannar där. Någon ytterligare disciplinär åtgärd är inte aktuell efter Malmö tingsrätts dom.

– När vi har tittat på det som har hänt och hur det förhåller sig till våra värderingar, regler vi har och vår uppförandekod har vi tagit beslut om de disciplinära åtgärder, som vi har sagt som tidigare. Utöver det kommer vi inte göra något mer, säger Niclas Carlnén.

På samling med landslaget

TT: Hur ska hans 50 timmars samhällstjänst kombineras med anställningen hos er?

– Det kan jag inte svara på ännu. Det har jag ingen information om nu, säger Niclas Carlnén.

Just nu är Sergio Peña på Perus landslagssamling i Japan. Allsvenskan har sommaruppehåll och serieledaren MFF omstartar hemma mot Sirius lördagen den 1 juli.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons