Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Midnattsloppet blir av – avgörs virtuellt

Årets upplaga av Midnattsloppet kommer att genomföras – om än i annorlunda form.
I stället för folkfest med över 50 000 deltagare får motionärerna tävla på hemmaplan.
Löpning • Publicerad 2 juni 2020
Midnattsloppet kommer i år inte att kunna genomföras under normala förhållanden. Arkivbild.
Midnattsloppet kommer i år inte att kunna genomföras under normala förhållanden. Arkivbild.Foto: Mats Schagerström/TT

Den pågående coronakrisen och förbudet mot sociala sammankomster på fler än 50 personer har ställt till det rejält för Midnattsloppet som i vanliga fall arrangeras i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors.

Nu låter motionstävlingen meddela att loppet inte ställs in, utan kommer genomföras virtuellt.

Annons

"2020 blir ett annorlunda år på många sätt. Vi har hoppats in i det sista att det ska gå att genomföra Midnattsloppet som tänkt men nu kan vi inte vänta längre ifall nya beslut kommer", skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Tävlingen körs den 15 och 23 augusti i ett format där deltagarna får springa för sig själva hemma på sina egna gator eller på valfri plats i fem eller tio kilometer.

"Tänk dig Midnattsloppet oavsett vart du springer i landet, samma känsla på dina egna gator, i skogarna i Norrland, längs västkustens stränder som i den lilla glesbygden mitt i Sverige. Du springer givetvis i årets Midnattsloppströja och du får medalj", fortsätter meddelandet.

Under loppets gång kommer deltagarna, som springer med mobiltelefon och hörlurar, att få höra musik i öronen samt röstindikation på när de passerar sina kilometermarkeringar.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons