Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mikael Ymer till semifinal – men hyllar brorsan

Mikael Ymer är vidare till semifinal i ATP-turneringen i Montpellier efter vinst mot Richard Gasquet med 2–1 i set.
Detta samma dag som hans bror Elias Ymer avancerat till sin första ATP-semifinal någonsin, i Indien.
Tennis • Publicerad 5 februari 2022
Mikael Ymer är i semifinal i ATP-turneringen i Frankrike. Arkivbild.
Mikael Ymer är i semifinal i ATP-turneringen i Frankrike. Arkivbild.Foto: Hamish Blair/AP/TT

Efter det att Mikael Ymer åkt ut i den första omgången av Australian Open i januari, där han direkt ställdes mot världsfyran Stefanos Tsitsipas, har den svenske 23-åringen nu fått upp farten i ATP-turneringen i franska Montpellier.

– Vi har byggt upp en bra bas och nu har jag fler matcher i mig, så får vi se vad säsongen har att ge. Men jag tar en dag i taget, säger Ymer till TT efter matchen.

Annons

I torsdags tog han sig till åttondelsfinal genom att vinna i två raka set över 16:e-rankade fransmannen Gael Monfils – och nu är han vidare till semifinal.

Detta efter ett tuffare möte i kvartsfinalen med 35-årige hemmaspelaren Gasquet, rankad 75:a i världen, där Ymer till sist vann med 2–1 i set (7–5, 6–7, 6–1).

– Det var lite annorlunda i dag. Det blev en annan spelbild, men jag tyckte att vi skötte det hyfsat, säger Ymer.

När Gasquet jämnat ut det till 1–1 i set var svensken fortfarande lugn.

– Seten hade varit långa så jag visste att det skulle bli fysiskt krävande. Jag känner mig hyfsat stark när det kommer till fysiska matcher så jag trodde att jag hade en bra chans om jag ligger i och får momentum direkt.

I semifinalen ställs Ymer mot tyske världstrean Alexander Zverev, som enkelt besegrade 58-rankade fransmannen Adrian Mannarino i kvällens sista kvartsfinal.

– Jag har inga förväntningar. Vi får helt enkelt se, är Ymers kommentar innan hans semifinalmotståndare blivit klar.

Hyllar broderns insats

Tidigare under fredagen tog sig även hans bror Elias Ymer till sin första semifinal i ATP-sammanhang, efter att ha besegrat italienska Stefano Travaglia i turneringen i Pune, Indien.

Även om det "kändes bra" att ta sig vidare till semifinal är Mikael Ymer mer glad över brorsans framgångar, som han med stolthet följer på distans.

– Vi har inte hunnit prata, men jag såg hans match och jag skrev till honom. Han gör ett fantastiskt arbete där borta och det är väldigt kul. Om han fortsätter att spela som han gjort kommer det att gå bra, säger Ymer.

– Vi hejar på varandra.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons