Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Mild: "Inte troligt" att Sana spelar mot AIK

Tobias Sana har inte deltagit på IFK Göteborgs träningar de senaste dagarna.
"Personliga skäl" hävdar tränaren Mikael Stahre.
Flera tidningar och fotbollssajter skriver att frånvaron beror på en schism med Stahre.
Fotboll • Publicerad 6 maj 2022
Tobias Sana tränar just nu inte med IFK Göteborg. Klubben uppger personliga skäl. Samtidigt florerar uppgifter om en schism med tränaren Mikael Stahre. Arkivbild.
Tobias Sana tränar just nu inte med IFK Göteborg. Klubben uppger personliga skäl. Samtidigt florerar uppgifter om en schism med tränaren Mikael Stahre. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tränaren och den profilerade spelare ska ha hamnat i en högljudd ordväxling under pausen i förlustmatchen (1–2) mot Kalmar FF i början av veckan.

Sana var inte med på torsdagens träning.

Annons

– Han tränar inte på grund av personliga skäl och vi kommenterar inte vad som händer/inte händer i omklädningsrummet, sade Stahre till flera medier.

"Inte troligt"

Sana saknades även på dagens träning, men från IFK Göteborg kommer ingen annan förklaring än att det är personliga skäl som ligger bakom den offensive spelarens fortsatta frånvaro.

På lördag spelar IFK Göteborg borta mot AIK i allsvenskan. IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild är fåordig om Sana. På TV4 Fotbollskanalens fråga om Sana kommer till spel säger Mild.

– Det är inte troligt.

Sana, som är inne på sitt sista kontraktsår i IFK Göteborg, producerade förra säsongen sju mål och fem målgivande passningar på 29 matcher. Han har spelat från start i IFK Göteborgs samtliga sex allsvenska matcher hittills i år.

AIK saknar Lustig

I AIK är förre landslagsbacken Mikael Lustig utanför truppen på grund av en skada.

AIK spelar tätt framöver. Efter IFK Göteborg väntar Malmö FF (hemma på onsdag) och derbyt mot Hammarby (borta på söndag).

Det finns en risk att Lustig missar även de matcherna.

– När vi går in i nästa vecka på måndag ska vi göra en ny undersökning och titta hur det ligger till. Som tränare så vill du ha den typen av erfarenhet och rutin tillgänglig till den typen av matcher. Men vi får heller inte stressa honom så det blir något värre av skadan. Vi får se, säger tränare Bartosz Grzelak till Aftonbladet.

Däremot får AIK tillbaka mittbacken Alexander Milosevic som var avstängd senast mot Sundsvall.

Annons

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons