Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Modoforward stängs av sex matcher

Ishockey • Publicerad 7 mars 2022
Emil Andrae, HV71, blev knockad av Modos Filip Sveningsson i toppmötet i fredags. Nu stängs Sveningsson av i sex matcher.
Emil Andrae, HV71, blev knockad av Modos Filip Sveningsson i toppmötet i fredags. Nu stängs Sveningsson av i sex matcher.Foto: Mikael Fritzon/TT

Modos Filip Sveningsson stängs av i sex matcher och döms till böter på 14 188 kronor för en våldsam tackling mot huvudet på HV:s backtalang Emil Andrae i det hockeyallsvenska toppmötet i fredags.

Modos tränare Mattias Karlin rasar över domen.

Annons

– Det är alldeles för mycket. Jag är jävligt irriterad över straffet och vi måste överklaga, säger han till allehanda.se.

Disciplinnämnden skriver i sitt beslut att tacklingen medför stor skaderisk och "utdelas mot huvudet och är vårdslös och obehärskad".

Sveningsson missar därmed Modos tre avslutande matcher i grundserien samt de tre första kvartsfinalerna i det hockeyallsvenska slutspelet.

Emil Andrae fick avbryta matchen och spelade inte i HV:s möte med BIK Karlskoga i lördags.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons