Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Montlers succé – slog OS-mästaren

Thobias Montlers starka inledning på inomhussäsongen fortsätter.
Med 8,21 meter i sista hoppet tog den svenska längdhopparstjärnan hem tävlingen i Ostrava – före OS-guldmedaljören Miltiadis Tentoglou.
Friidrott • Publicerad 3 februari 2022
Thobias Montler. Arkivbild.
Thobias Montler. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I säsongspremiären i tyska Karlsruhe i fredags nådde Thobias Montler över åtta meter två gånger om och vann på 8,02.

I tjeckiska Ostrava på torsdagen blev det förvisso bara ett hopp över åtta meter för Montler. Men det räckte å andra sidan längre.

Annons

Och till en revansch mot en grekisk nemesis.

25-åringen – som har två EM-silver inomhus – inledde med 7,94, men inför den sjätte och avslutande omgången var han tvåa. Detta då grekiske stjärnan Miltiadis Tentoglou – som tog OS-guld i Tokyo i somras och som "snuvade" Montler på gulden i inomhus-EM 2019 och 2021 – i sin säsongspremiär hade hoppat först åtta meter i den fjärde omgången och sedan ökat på till 8,15 i den femte.

Då svarade Montler – och hoppade alltså 8,21. Och på det hade inte Miltiadis Tentoglou något svar. Montlers hopp var det tredje längsta i världen inomhus så här långt den här säsongen.

Apropå bra säsongsstart. För snart två veckor sedan slog Carl Bengtström till med 45,91 på 400 meter – den tredje snabbaste tiden i Sverige genom tiderna och näst bäst i världen (numera tredje bäst) för säsongen.

Lika snabbt gick det inte för 22-årige Bengtström i Ostrava. Men han vann likväl från sin sjättebana på tiden 46,42, och besegrade bland andra nederländske OS-finalisten Liemarvin Bonevacia.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons