Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nadal tveksam till spel i US Open

Grand slam-turneringen US Open är tänkt att avgöras i slutet av augusti.
Den regerande mästaren Rafael Nadal tvekar om han kommer att vara med då.
Tennis • Publicerad 4 juni 2020
Rafael Nadal. Arkivbild.
Rafael Nadal. Arkivbild.Foto: Rebecca Blackwell

Världstvåan Rafael Nadal säger att det finns viktigare saker än tennis och anser att situationen behöver vara under kontroll för att det ens ska vara aktuellt med att dra i gång ATP-touren igen.

– Vi kan inte vara tillbaka förrän det är helt säkert. Spelare världen över ska kunna resa till turneringar under säkra omständigheter, säger han.

Annons

– Utifrån mitt perspektiv, om vi har ett vaccin i december, skulle jag säga att det inte är klokt att spela tennis nu. Det är inte värt risken.

Vill ha mer information

Det är även av den anledningen som den 34-årige spanjoren tvekar till att vara på plats när US Open – där han är regerande mästare – är tänkt att starta den 24 augusti.

– Om du frågar mig i dag, om jag vill åka till New York för att spela tennis, då är svaret nej. Hur jag tänker om ett par månader, det vet jag inte. Men förhoppningsvis tänker jag annorlunda då, säger han.

– Vi måste vänta till vi har mer information om hur viruset utvecklas, hur situationen ser ut då. New York har varit en av platserna som har drabbats hårdast.

Kommer sakna publiken

Coronapandemin har stoppat tennisen till åtminstone i början av augusti och när sporten väl är tillbaka kommer det att vara med turneringar som spelas inför tomma läktare.

Det är inte heller något som Rafael Nadal gillar men han förstår också att det inte finns något alternativ.

– Helt ärligt så avskyr jag den idén. Men om det är enda sättet – varför inte? Det är var jag står. Jag förstår inte tennis utan energin från publiken, utan passion som fullsatta arenor innebär.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons