Innehåll A-Ö

Annons

Nättrabys nye måltjuv slog till direkt

Två träningspass och inhopp i den andra halvleken.
Det räckte för Morgan Vesterlund för att bli matchhjälte när Nättraby GoIF besegrade AIK Atlas med 2–1 på bortaplan.
Sturkö • Publicerad 18 april 2019 • Uppdaterad 19 april 2019

Han var efteråt naturligtvis nöjd med att ha gjort båda målen och över segern – men det var nog allt som han var nöjd med.

– Det var egentligen en riktigt dålig insats av oss. Vi har många nya i laget, mig själv inräknad, och vi är långt ifrån samspelta ännu. Det tar säkert ett tag till innan vi är på topp, trodde han.

Annons

Han har fortfarande ett studieår kvar i Kalmar, men flyttar ändå hem och kommer nu att spela för Nättraby under året. Men den här matchen kunde ha slutat riktigt illa för Nättraby borta mot Atlas. Laget dominerade den första halvleken totalt och Atlas hade egentligen bara ett enda anfall. Då blev det också mål på ett skott som inlånade målvakten, Hjalmar Forell, missbedömde helt med solen i ögonen.

Atlas låg också mycket lågt i försvarsspelet, kämpade frenetiskt och var nära att få utdelning på sin taktik.

Men med kvarten kvar så tröt orken till slut och en svag bakåtpassning till hemmamålvakten bäddade till slut för kvittering när Vesterlund höll sig framme. Bara några minuter senare revs han ner i straffområdet och fastställde slutresultatet på den efterföljande straffsparken.

Han blev också tungan på vågen med sin snabbhet, det bäddade för lite rakare spel som också gav utdelning. Men efter Nättrabys kvittering flyttade Atlas upp spelet och med lite tur så kunde det mycket väl ha blivit ett kvitteringsmål – men det hade knappast känts rättvist.

Roland Svensson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.