Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

NHL-debuten avklarad för Joel Kellman

Joel Kellman, tidigare i Karlskrona HK, har gjort NHL-debut.
Hemma i SAP Center, i ett stjärnspäckat San Jose med svenske backen Erik Karlsson i spetsen, fick Kellman chansen mot regerande Stanley Cup-mästaren St. Louis Blues natten mot söndagen.
ISHOCKEY • Publicerad 22 december 2019
Joel Kellman, nummer 46, i kamp med St. Louis Blues försvarare Roberto Bertuzzo i sin NHL-debut hemma i SAP Center i San Jose.
Joel Kellman, nummer 46, i kamp med St. Louis Blues försvarare Roberto Bertuzzo i sin NHL-debut hemma i SAP Center i San Jose.Foto: Josie Lepe

Kellman, fostrad i Karlskrona HK, lämnade KHK för Brynäs inför säsongen 2018–2019.

Kellman levererade direkt i Brynäs och gjorde 34 poäng på 45 matcher och fick dessutom chansen i Tre Kronor där han gjorde åtta landskamper.

Annons

San Jose var först att hugga på den odraftade svenske centern.

I San Jose fick Kellman inleda i farmarlaget San Jose Barracuda. Precis som i Brynäs har Kellman levererat i AHL och med sina 16 poäng, fyra mål och tolv assist, är han just nu femma i den interna poängligan.

Bra nog för att kallas upp till NHL-laget resonerade Doug Wilson, general manager i Sharks, inför helgens hemmamatch i SAP Center mot regerande Stanley Cup-mästaren St. Louis Blues.

Trots att Sharks har ett av NHL:s mest namnkunniga lag har det gått minst sagt knackigt. Av 37 matcher har Sharks bara vunnit 16.

I ett försök att vända den negativa trenden var Kellman en av tre spelare som kallades upp från farmarlaget.

Kellman fick inleda som center i fjärdefemman tillsammans med landsmannen Melker Karlsson och amerikanen Stefan Noesen.

Som traditionen bjuder fick Kellman, med nummer 46 på ryggen, skrinna in först i arenan under uppvärmningen och med ett dragskott sätta första pucken i nät.

Sharks matchade en förstaformation med Evander Kane, Logan Couture och Patric Marleau, en andraformation med Tomas Hertl, Joe Thornton och Kevin Labanc och backar med stjärntrion Erik Karlsson, Brent Burns och Marc-Edouard Vlasic i spetsen.

I det sällskapet tog Joel Kellman plats och fick spela nio minuter och 25 sekunder.

Det blev inga poäng i debuten. St. Louis Blues vann med 5–2, men Kellman hade plus ett i plus- minusstatistiken.

Connie NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons