Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Norén har segerchans inför slutvarvet i Phoenix

Golf • Publicerad 13 februari 2022
Alex Norén spelar bra i Phoenix. Arkivbild.
Alex Norén spelar bra i Phoenix. Arkivbild.Foto: Tomohiro Ohsumi/AP/TT

Tre slag skiljer Alex Norén från ledningen med en runda kvar att spela i PGA-tourtävlingen i Phoenix. Stabile Norén har gått de tre första rundorna på 67, 68 och 67 slag och är elva under par totalt, på en delad sjundeplats.

Amerikanske doldisen Sahith Theegala leder på 14 under, ett före landsmannen Brooks Koepka. Där bakom är det ett getingbo med många toppspelare som har segerchans, däribland Patrick Cantlay, Xander Schauffele (båda tolv under) och Hideki Matsuyama (elva under).

Skulle Norén nå hela vägen och ta sin första seger på PGA-touren är han bland annat klar för spel i US Masters på Augusta National i april. Även en ensam andraplats skulle räcka för att slå sig in topp 50 på golfens världsrankning, vilket är vad som krävs för att den nu 78-rankade svensken ska få pegga upp i årets första major.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons