Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Normann stängs av från norska landslaget

Mathias Normann blir inte uttagen till nästa landslagsamling. Detta på grund av klubbvalet i Ryssland, meddelar Lise Klaveness, ordförande i norska fotbollsförbundet.
Fotboll • Publicerad 5 september 2022
Mathias Normann kan inte tas ut för spel i det norska landslaget – på grund av att han valt en klubb i Ryssland. Arkivbild.
Mathias Normann kan inte tas ut för spel i det norska landslaget – på grund av att han valt en klubb i Ryssland. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Klaveness uppger i ett pressmeddelande att hon och landslagschefen Ståle Solbakken är överens om att mittfältaren inte är aktuell för den stundande landslagsamlingen. Norge möter Slovenien i Nations League 24 september.

Normann, 26, har spelat tolv landskamper för Norge.

Annons

Normann sade i en intervju i helgen att ett lån till en ny rysk klubb var nära förestående. Det har väckt reaktioner i Norge, och nu har ledningen för fotbollsförbundet valt att göra honom icke-uttagningsbar. Enligt ryska medier har Normann klarat läkargranskningen i Dynamo Moskva.

"I grunden är det inte förbundets roll att säga något om landslagsspelares val av klubb, men vi är nu i ett extraordinärt läge. Hela Norges, och europeisk, fotboll är överens om att sätta gemensam press på Ryssland som en krigförande part, som också har använt maktpositioner inom idrotten mycket aktivt. Alla ryska lag är avstängda från internationella sporttävlingar. Ståle och jag är överens om att Normann inte kan representera Norge när han nu ska spela för en ny rysk klubb", säger Klaveness.

Normann har varit under kontrakt med ryska Rostov sedan januari 2019. Förra säsongen tillbringade han i Norwich i Premier League. Det blev nedflyttning, och vistelsen i England förlängdes inte. Nu uppges han alltså vara nära den ryska huvudstadsklubben Dynamo Moskva.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons