Ny mardrömsmatch för Leeds

Chelsea tog tre säkra poäng borta mot Leeds. 0–3 innebär att Leeds ligger kvar på nedflyttningsplats.
Fotboll • Publicerad 11 maj 2022
Raphinha deppar under matchen mot Chelsea.
Raphinha deppar under matchen mot Chelsea.Foto: Jon Super/AP/TT

Leeds jakt på förnyat kontrakt i Premier League går inte som man hoppats. För andra matchen i rad åkte en av lagets spelare på ett rött kort och Chelsea kunde vinna matchen med 3–0.

Redan efter fyra minuter hade ligatrean spräckt nollan. Reece James hittade Mason Mount i utkanten av straffområdet och 23-åringen kunde skicka in bollen högt vid höger stolpe.

Frustrationen märktes hos Leeds, som just nu innehar den sista nedflyttningsplatsen. Frustrationen ledde till misstag och tjugo minuter efter Chelseas ledningsmål fick Leeds olycka ny innebörd när Daniel James fick rött kort efter en brutal tackling mot Mateo Kovacic.

Olyckan var dock inte över än.

Christian Pulisic och Romelu Lukaku utökade segersiffrorna till 3–0 i den andra halvleken, ytterligare dråpslag för Leeds vars dåliga målskillnad mycket väl kan vara det som skickar ner laget till Championship.

På andra sidan nedflyttningsstrecket gjorde Everton vad man kunde för att undvika att blandas i bottenstriden mer än man redan är. Men 0–0 borta mot redan nedflyttningsklara Watford gjorde inte mycket för att lugna Liverpool-lagets supportrar.

Fakta: Läget i bottenstriden